Omladinske političke organizacije moraju unapređivati položaj unutar svojih partija

Kopredsjednica opštinskog odbora Bar Lejla Kojić, Kopredsjednik opštinskog odbora Bijelo Polje Ernad Spahić, i član opštinskog odbora Podgorica i savjetnik za ljudska prava Luka Vukotić, učestvovali su na edukativnim aktivnostima naše Federacije u njihovom sjedištu u Briselu, gdje su sa ekspertima omladinskih politika razrađivali plan za dalje unapređenje rada našeg Foruma.

Kao mladi ljudi imamo dužnost da gradimo bolju Crnu Goru. Naša dužnost je da stvorimo ambijent u kojem će svaki mladi čovjek moći da ostvari svoj puni potencijal, a to možemo postići samo ako zauzmemo čvrst stav unutar naših partija, dođemo na mjesta odlučivanja i pokažemo otpor politici potcjenjivanja i predizbornog iskorišćavanja mladih, poručuju oni.

Većoj inkluziji mladih u političkom diskursu takođe prethode značajne reforme zakonodavnih okvira. Tim za ravnopravnost Foruma Mladih URA sa Generalnim Sekretarom našeg Foruma i kolegama iz Federacije Mladih Evropskih Zelenih identifikovao je glavne nedostatke zakona o mladima. Imamo visoka očekivanja od Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih, poručuju.

Crna Gora mora iskoračiti iz matrice tradicionalnih, nacionalističkih, ekstremističkih okvira, i fokusirati se na budućnost, na životni standard i društveni napredak. Većim učesćem u društveno-političkim procesima, njihovom kontinuiranom obrazovanju i progresivnim reformama mladi Crne Gore ubrzaće njeno pristupanje Evropskoj Uniji, zaključuju oni.

CITATI
STAVOVI

Ekološka transformacija

Crna Gora mora iskoristiti svoj solarni potencijal!

Ravnopravnost

Rodna ravonpravnost u svim aspektima života, posebno poslovnim!

Zaštita prirode

Apsolutna i beskompromisna zaštita životne sredine!

Ljudska prava

Želimo ista prava za sve, bez obzira na boju kože, pol ili bilo koje slično kategorisanje!